2022-04-13 09:50:22• hírek • Szatmár.ro

Tisztogat a lopóautó, október óta közel 1000 járművet szállítottak el

Archív felvétel
Archív felvétel

Napi szinten van dolga Szatmárnémetiben tevékenykedő „lopóautónak”, az elmúlt fél évben, azaz októbertől mostanáig közel 1000 szabálytalanul parkoló gépkocsit szállított el.

Azért érdekes az októbertől számolni, mert akkor adta át a közterület-fenntartó a helyi rendőrségnek ezt a szolgáltatást, s úgy tűnik jól tette, mert meg is szaporodott az elszállításra kerülő autók száma.

Szerkesztőségünk információi szerint a váltás óta nem kevesebb mint 984 kocsit szállítottak el, melyeket 500 lej fejében válthattak vissza azok gazdái.

Egyébként amennyiben az szabálytalanul parkoló gépkocsi tulajdonosa megjelenik még azelőtt, hogy a lopóautó elszállítaná járművét, 300 lej fejében a helyszínen visszakapja a kocsit, viszont amennyiben az autó elszállításra került a hatóság a 300 lejes bírság mellett felszámol tovább 200 lej szállítási díjat, innen az 500 lejes kiváltási ár. Sőt, amennyiben 24 órán belül nem megy autójáért annak tulajdonosa, naponta 50 lejjel nő a kiváltásért járó összeg.

Az október óta elvitt 984 jármű közül 9-ért már nem is jelentkezett annak gazdája, ezen járművek felett a jövőben a polgármesteri hivatal rendelkezik.

A helyi rendőrség október óta a gépkocsik elszállítása mellett több mint 3700 bírságot is kiszabott szabálytalan várakozásért és megállásért, közel 500 ezer lejnyi összegben.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: